Τεχνικά στοιχεία ΒΡΥΣΕΑΔΑΣ fast

Το παραπάνω σχήμα απεικονίζει την υψομετρική ανάλυση της διαδρομής της αγώνα Bρυσεάδα  fast  σε συνδυασμό με τα σημεία ελέγχου και τις πηγές τροφοδοσίας του βουνού.

Συνοπτικά η διαδρομή παρουσιάζει ποικιλία τερέν, δηλαδή μονοπάτια στρωμένα με πέτρες, κάποια κομμάτια χωμάτινα καθαρισμένα πρόσφατα από πευκοβελόνες και πέτρες, κατηφόρες αρκετά τεχνικές, και φυσικά χωματόδρομο με κάποιες έντονες ανηφόρες.

Το κομμάτι της διαδρομής από την αφετηρία στην Αναβρυτή μέχρι και το 4,5 χλμ περνάει μέσα από το χωριό και στις παρυφές αυτού, «πατάει» πάνω στην διαδρομή του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και συνεχίζει με πέτρινο αρχικά ανηφορικό και στη συνέχεια κατηφορικό μονοπάτι μέχρι το χωρίο Περγαντέϊκα όπου και υπάρχει η τελευταία πηγή νερού γι’ αυτούς που θα τρέξουν τη Βρυσεάδα fast…

Η ανάβαση από το 4,5 χλμ μέχρι και τη διασταύρωση  με το μονοπάτι για Λιβάδι, δηλαδή το 10,5 χλμ είναι πολύ απαιτητική και πράγματι μέσα στον αγώνα οι τετρακέφαλοι θα ανάψουν, οπότε χρειάζεται  μια καλή διαχείριση. Είναι το τμήμα που δεν θα συναντήσετε πηγές και η τροφοδοσία θα γίνει εξολοκλήρου από τα αποθέματα που έχει μαζί του ο κάθε αθλητής.

Το τελευταίο κομμάτι περιλαμβάνει 3,5 χλμ με χωμάτινη κατηφόρα μέτριας κλίσης και κάποια σημεία σε πετρώδες μονοπάτι μήκους λιγότερου από 500 μ.  μέσα σε σκιερό κατά κύριο λόγο τμήμα που θα σας οδηγήσει στο χωρίο και στον τερματισμό.

Σας ευχόμαστε να απολαύσετε τη διαδρομή και καλό τερματισμό.