Ο Σύλλογος Βρυσεατών και φίλων της Αναβρυτής «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» διοργανώνει την ΒΡΥΣΕΑΔΑ FAST, ορεινό αγώνα δρόμου στις 09 Σεπτεμβρίου 2018 στον ανατολικό Ταΰγετο στην περιοχή της Αναβρυτής.

Ο αγώνας έχει μήκος 13 χλμ και κινείται στον ορεινό όγκο του «αρσενικού βουνού», του ανατολικού Ταϋγέτου. Η διαδρομή είναι κυκλική με αφετηρία και τερματισμό το σχολείο της Αναβρυτής, οπού βρίσκονται το Βοτανολογικό και το Γεωλογικό Μουσείο του Ταϋγέτου, το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου και η αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, όπου θα προσφερθεί πρωινό και μετά τον τερματισμό  ελαφρύ γεύμα στους αθλητές.
Η διαδρομή της ΒΡΥΣΕΑΔΑΣ FAST με D+799 m και μήκος 13 χλμ. απεικονίζεται στο ακόλουθο σχεδιάγραμμα, στο οποίο φαίνονται οι δύο πηγές τροφοδοσίας και το μοναδικό σημείο ελέγχου.

Αν και μικρή η διαδρομή είναι δύσκολη διότι περιέχει ποικιλία εδαφών, από άσφαλτο , χωματόδρομο , δασικό μονοπάτι, βραχώδες  ασκεπές μονοπάτι και μεγάλη ανηφόρα. Όλα αυτά μαζί με την αυτονομία που πρέπει να έχουν οι δρομείς, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα, την καθιστούν έναν απαιτητικό ορεινό αγώνα.

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος τόσο ανεξάρτητοι αθλητές, όσο και αθλητές συλλόγων, οι οποίοι καλύπτουν τις απαιτήσεις του κανονισμού του αγώνα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα δεν θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας, για να αποφευχθεί η ρύπανση του δάσους γι αυτό πρέπει οι συμμετέχοντες να φροντίσουν να έχουν κατάλληλο εξοπλισμό (παγούρια με φαρδύ στόμιο, ασκούς νερού πλάτης κτλ) ώστε να τα γεμίσουν από τις πηγές που θα συναντήσουν. Ωστόσο στην αφετηρία θα προσφερθούν ισοτονικά ποτά και μπάρες δημητριακών στους συμμετέχοντες.

Στην διαδρομή θα υπάρχουν 2 σταθμοί ελέγχου για την καταμέτρηση των αθλητών και την παροχή βοήθειας σε ότι χρειαστούν.

Ως μέγιστος αριθμός συμμετοχών ορίζονται οι 50 αθλητές.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και θα έχει χρονική διάρκεια εμπρόθεσμου τερματισμού 3,5 ώρες (λήξη 12:30).
Οι αθλητές πρέπει να προσέλθουν στην γραμματεία για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής τους τουλάχιστον μέχρι τις 08:30 το πρωί του αγώνα.

Έγκυρες δηλώσεις θεωρούνται αυτές που έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά έως 19/08/2018.